مقایسه رک ایستاده و رک دیواری

نویسنده HostiranAdmin 1397/11/10 0 نظر وبلاگ,

رک شبکه یا رک سرور یکی از تجهیزات جدانشدنی و الزامی IT است، که نقش مهمی را در مدیریت کابل‌ها ایفا می‌کند. برای ایمن نگه داشتن تمامی دستگاه‌های شبکه، رک‌های شبکه بسیار ضروری هستند. بدون رک شبکه، کابل‌کشی خیلی درهم ریخته خواهد بود و سلامت تجهیزات شبکه که داخل آن قرار گرفته‌اند به خطر خواهد افتاد.

اساساً، یک رک شبکه شامل دو یا چهار ریل عمودی و یک چهارچوب برای نگه داشتن ریل‌ها در جایشان می‌شود. عرض متداول یک رک شبکه 19 اینچ (48 سانتیمتر) است. اکثر رک‌ها طوری طراحی شده‌اند، که هر نوع تجهیزات مرتبطی را بتوان در آن جای داد. همچنین تجهیزات شبکه ارتفاع ثابتی نیز دارند که به آن واحد رک گفته می‌شود. واحد رک (RU) برابر است با 1.7 اینچ یا 4.4 سانتیمتر. عموماً، دو نوع رک شبکه وجود دارد، رک ایستاده و رک دیواری. آن‌ها چه هستند و چگونه انتخاب می‌شوند؟ ما در صدد هستیم تا پاسخ این سؤالات را در این مقاله به شما بگوییم.

 

رک ایستاده (Rack mount)

Rack mount، که به آن رک شبکه ایستاده روی زمین یا رک ایستاده نیز گفته می‌شود، برای نگهداری تجهیزات شبکه و سرور استفاده می‌شود. این نوع رک‌ها اغلب در دیتاسنترها و سایر جاهایی که تعداد زیادی تجهیزات سرور دارند به کار گرفته می‌شوند. سایز متداول رک ایستاده 24U، 30U، 36U، 42U و 45U است. بخش جلویی این نوع رک معمولاً دارای درهای کامل و شیشه‌ای مستحکم است که قفل می‌شود. برخی از آن‌ها ممکن است درب عقب نیز داشته باشند. علاوه بر این‌ها، رک‌های ایستاده کانال‌های اختصاصی برای کابل‌های الکتریکی، شبکه و موارد دیگر دارند که حرکت صحیح و تمیز کابل در انتها و ارتفاع رک را تضمین می‌کنند. این نوع رک‌ها می‌تواند تجهیزات بیشتری را در خود نگه دارند و وزنی حدود 450 تا 500 کیلوگرم را تحمل کنند. رک ایستاده نیز به دو نوع مختلف تقسیم می‌شود: رک قفسه باز (open frame racks) و رک محفظه (rack enclosures).

رک‌های قفسه باز دقیقاً همان شکلی هستند که نامشان می‌گوید. ریل‌های نصب شده در آن‌ها هیچ‌گونه در یا پنل محافظی ندارند، همان‌طور که در شکل زیر خواهید دید. رک‌های قفسه باز دو یا چهار ریل دارند (که Post خوانده می‌شوند)، یک رک 2 پستی معمولاً عمق کمتری نیاز دارد، اما نسبت به رک‌های 4 پستی وزن کمتری را تحمل می‌کنند. این نوع رک مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرد که نیازی نیست دستگاه رک هیچ جریان هوایی در خود ایجاد کند، یا نیازی به امنیت فیزیکی اجزای درون آن نیست. رک قفسه باز دسترسی آسانی ایجاد می‌کند و فضای زیادی برای مدیریت کابل‌ها در آن وجود دارد، که این موجب می‌شود برای قفسه کابل‌های شبکه ایده‌آل باشد.

رک enclosures که به آن رک کابینت نیز گفته می‌شود، در پشت و جلوی خود درهای قابل حرکت دارد، همچنین پنل‌های قابل جابه‌جایی نیز در اطراف آن وجود دارد و داخل آن نیز چهار ریل عمودی قابل تنظیم قرار گرفته است. با وجود درب‌های قفل شدنی و پنل‌هایی که در اطراف این نوع رک وجود دارد، رک سرور محفظه‌ای برای مواقعی که اجزای درون رک نیاز به امنیت فیزیکی دارند، بسیار ایده‌آل هستند. درب‌های تهویه کننده، جریان هوای زیادی را از پشت و جلوی دستگاه ایجاد می‌کنند. کابینت‌های محفظه از یک رک سرور محفظه برای تجهیزات داغ‌تر و کاربردهایی که نیاز به‌شدت برق بالاتری دارند انتخاب می‌شوند. رک‌های کابینتی سرور برای دیتاسنترهایی با تراکم بالا و اتاق‌های سرور انتخاب مناسبی هستند.

رک ایستاده (Rack mount)

 

رک دیواری (Wall Mount Rack)

رک دیواری یا Wall Mount نوعی رک است که به روی دیوار نصب می‌شود. بزرگ‌ترین فایده این نوع رک این است که فضای زیادی روی زمین خالی می‌ماند، این در حالیست که چنین امکانی درباره رک‌های دیگر وجود ندارد. رک‌های دیواری نیز در دو نوع قفسه باز و یا کابینتی وجود دارند. رک‌های شبکه دیواری برای دپارتمان‌هایی که تجهیزات شبکه کمتری دارند مناسب هستند. سایز متداول آن‌ها: 6U،  9U، 12U، و 15U است. پنل جلویی این نوع رک‌ها از جنس شیشه انتخاب می‌شود که بتوان تجهیزات داخل آن را دید. همچنین برای تضمین امنیت فیزیکی آن‌ها، درب قفل شدنی دارد.

Wall Mount Rack

 

مقایسه رک ایستاده و رک دیواری

  • شکل رک رک ایستاده به روی زمین قرار می‌گیرد و رک دیواری همان‌طور که از نامش پیداست به روی دیوار نصب می‌شود. در قیاس با رک‌های ایستاده، رک دیواری فضای زیادی را خالی می‌گذارد و در اشغال فضا صرفه‌جویی می‌کند.

  • سایز سایز متداول رک ایستاده 24U،  30U، 36U، 42U و 45U است درحالی‌که سایز رک دیواری 6U، 9U، 12U و 15U است. درنتیجه، کاملاً واضح است که رک دیواری نسبت به رک ایستاده کوچک‌تر است.

  • دسته‌بندی هر دو نوع رک ایستاده و رک دیواری مدل‌های باز و بسته دارند. شما می‌توانید با توجه به نیازتان یکی از این دو مدل را انتخاب کنید.

 

جمع‌بندی

رک ایستاده و رک دیواری دو نوع متفاوت مدیریت کابل‌کشی هستند، و از نظر سایز و فضایی که اشغال می‌کنند با هم تفاوت دارند. رک دیواری به روی ذخیره فضا تمرکز دارد، درحالی‌که رک ایستاده بر روی تجهیزات IT تمرکز بیشتری دارد. با توجه به نیازی که دارید می‌توانید رک سرور مناسب خود را از فروشگاه اینترنتی Dnovin.net انتخاب و تهیه کنید.

افزودن نظر

LiveZilla Live Chat Software